Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Köttbullar med dill och pinjenötter

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Dill och pinjenötter ger köttbullarna en fyllig och god smak.

Ingredienser

4 portioner
  • 1 dl ströbröd
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 1/2 gul lök
  • 500 g blandfärs
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1 dl finhackad dill
  • 75 g pinjenötter
  • margarin eller smör, att steka i

Så här gör du

  1. Blanda ströbröd och mjölk i en bunke och låt det dra i 10 minuter.
  2. Hacka löken fint. Tillsätt lök, färs, salt, ägg och dill till bunken.
  3. Hacka pinjenötterna grovt och tillsätt dem till köttfärssmeten . Blanda alltsammans och forma köttbullar av smeten. Stek i margarin eller smör.