Köttbullar med brynt smör och kryddpeppar

Foto: Lena Söderström
Ingredienser
6 bufféportioner
- ca 450 g färska köttbullar
- 2-3 msk raps- eller majsolja
Brynt smör
- 50 g smör
- 1/2 tsk nymalen kryddpeppar
- Till garnering:
Till garnering
- 3-4 msk lingon
- rosmarinkvistar
Så här gör du
- Bryn köttbullarna runtom, i 3 omgångar och ta upp på ett fat. Lägg alla köttbullar tillbaka i pannan och efterstek utan lock 5-8 minuter eller tills de är genomstekta. Skaka och blanda om köttbullarna då och då, så att de steks jämt. Håll dem varma.
- Smält smöret i stekpannan. Bryn det sedan under omrörning med till exempel en visp, tills det blir ljusbrunt. Smaka av med nymalen kryddpeppar. Skeda smöret över köttbullarna. Garnera med lingon och rosmarin.

Du kanske även gillar
Populära recept