Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Köttbullar i ugn – enkelt recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 40 st har redan röstat

Klassiska köttbullar i ugn eller på långpanna är enkelt och går snabbt att göra. Extra smidigt och bra är det när du ska göra många köttbullar på en gång, som vid till exempel vid jul eller påsk. Allt du behöver göra är att rulla köttbullarna och lägga dem på en smord plåt, alternativt en med bakplåtspapper.  Här är ett gott recept med ingredienser som köttfärs, gul lök, ströbröd och grädde. Provstek gärna en liten bit färs för att smaka av kryddningen. Därefter är det bara att göra köttbullar i mängder – över 100 stycken.

Läs också: Julköttbullar – enkelt recept

Ingredienser

1 st
  • 1 kg blandfärs
  • 1 gul lök
  • 1,5 dl ströbröd
  • 2 ägg
  • 1,5 dl mjölk
  • 1,5 dl grädde
  • salt & peppar (gärna vitpeppar)
  • smör eller olja till stekning

Så här gör du

  1. Blanda ströbröd, ägg, grädde, mjölk och kryddor i en bunke.
  2. Låt svälla i några minuter.
  3. Lägg i färsen och löken. Blanda till en slät smet.
  4. Rulla till köttbullar och placera på en smord plåt alternativt en med bakplåtspapper.
  5. Grädda i ugnen på cirka 250 grader tills köttbullarna fått en fin gyllenbrun färg. Det tar cirka 8-10 minuter.