Köttbullar i tomatsås

Olof Abrahamsson
Oh, så gott med blandningen mellan köttbullarna och tomatsåsen!
Ingredienser
4 portioner
- 500 g oxfärs
- 1/2 dl ströbröd
- 1 dl vatten
- rivet skal av 1/2 citron
- 1 ägg
- 1 dl hackad persilja
- 1 vitlöksklyfta
- salt peppar
- 1 schalottenlök
- 2 msk olivolja
- 500 g krossade tomater
- 1 tsk socker
- 1 dl basilikablad
Så här gör du
- Blanda ströbröd och vatten i en skål och låt stå i 5 minuter. Blanda i färs, citronskal, ägg, persilja, pressad vitlök, salt och peppar.
- Blanda ihop till en jämn färs. Forma 20-24 köttbullar.
- Skala och hacka löken och fräs den i olja i en kastrull. Tillsätt tomatkross och koka upp. Krydda med salt, peppar och socker. Lägg i köttbullarna och koka under lock i 15 minuter.
- Vänd köttbullarna efter halva tiden. Strö över strimlad basilika och servera med spagetti eller couscous.

Du kanske även gillar
Populära recept