Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Glutenfria köttbullar – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 17 st har redan röstat

Ingredienser

5 portioner
  • 1 kg blandfärs
  • 2 dl pofiber
  • 4 dl vatten
  • 1-2 dl matlagningsgrädde
  • 6 msk senap
  • 2 ägg
  • 2 gula lökar (finhackade och sauterade)
  • salt och vitpeppar eller svartpeppar

Så här gör du

  1. Stek löken genomskinlig och mjuk.
  2. Blanda pofiber och vatten och låt svälla i 5 minuter. Tillsätt matlagningsgrädden och senapen, och låt svälla ytterligare några minuter.
  3. Blanda samtliga resterande ingredienser tillsammans med gräddblandningen. Låt färsen stå och sätta sig cirka 10 minuter.
  4. Rulla köttbullar i lagom storlek, och stek i en panna med lite smör eller matolja.