Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Köttbullar från marocko

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 12 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner


Köttbullar:


  • 500 g lammfärs

  • 1/2 gul lök

  • 2 pressade vitlöksklyftor

  • 1 ägg

  • 1 tsk salt

  • 1 krm nymald peppar

  • 1 1/2 tsk mald spiskummin
  • 
rivet skal av 1 citron

  • 3 msk hackad koriander


Tomatsås:


  • 1 gul lök

  • 2 vitlöksklyftor

  • olivolja

  • 1 msk tomatpuré

  • 2 krossade tomater à 400 g

  • 1 dl vatten

  • 2 tärningar hönsbuljong

  • 1/2 tsk mald spiskummin

  • 1 kanelstång

  • 1 dl russin
  • 
salt

  • nymald peppar
  • 
hackad koriander eller bladpersilja


Så här gör du

  1. Börja med tomatsåsen: Hacka lök och vitlök. Fräs i olivolja några minuter utan att det tar färg. Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, vatten, buljong, spiskummin, kanelstång och russin.

  2. Låt såsen koka under lock cirka 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.

  3. Köttbullarna: Skala och hacka löken. Blanda ingredienserna till köttbullarna. Forma smeten till 12 köttbullar.

  4. Koka köttbullarna i tomatsåsen i två omgångar på svag värme under lock, cirka 15 minuter. Vänd dem ett par gånger under tiden. Lägg tillbaka alla köttbullar i grytan och värm. Strö över hackad koriander eller persilja.