Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kotlettwok med bönor & pak choi

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g benfri kotlettrad
  • 2 nystan äggnudlar
  • 2 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd spansk chilipeppar
  • 2 tsk färsk ingefära
  • 3 salladslökar
  • 2 stjälkar selleri
  • 150 g haricots verts
  • 2 pak choi
  • 1/2 dl teriyakisås
  • 1 msk thailändsk fisksås
  • 1 msk ljus soja
  • salt, peppar
  • 1 dl rostade cashewnötter

Så här gör du

  1. Skär kotlettraden i tunna stavar. Lägg nudlarna i en skål och slå på kokande vatten så det täcker. Låt stå 5 minuter. Låt rinna av i durkslag.
  2. Skala och hacka vitlök och ingefära. Skiva chilin, salladslöken och sellerin. Skär pak choi i grova bitar.
  3. Hetta upp woken eller stekpannan med lite olja. Stek köttet, salta och peppra. Ta upp köttet och gör ren pannan.
  4. Woka grönsakerna i resten av oljan. Tillsätt köttet och nudlar. Smaksätt med teriyakisås, fisksås, ljus soja, salt och peppar. Låt sjuda några minuter. Strö över grovhackade cashewnötter.