Korvpiroger

Prima Delikatesser i Hötorgshallen
Ingredienser
12 portioner
- 12 st kryddiga tjocka korvar, chorizo, bratwurst eller valfria favoriter
- 1 pkt färdig handgjord filodeg (innehåller 12 st degark)
- 12 tsk hemlagad ajvar relish
- 12 tsk god senap
- smält smör eller solrosolja att pensla med
Så här gör du
- Pensla ett filodegsark med smält smör. Bre ut en tesked ajvar och lite senap i ett av hörnen. Lägg på en korv och rulla diagonalt till hälften, vik in kanterna och rulla klart så att det blir ett avlångt paket.
- Lägg de färdiga korvpaketen i en smord ugnspanna, pensla med äggula, strö över svarta sesamfrön eller finhackade örtkryddor om du vill och grädda i 180 grader ca 20 minuter.
- Färdiga piroger går bra att frysa och kan då värmas upp djupfrysta i ugnen på hög värme vid senare tillfälle.

Du kanske även gillar
Populära recept