Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Korvgryta

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

4 portion
  • 1/2 kålrot
  • 1 palsternacka
  • 4 morrötter
  • 1 gul lök
  • 1/2 rotselleri
  • 6 potatisar
  • ca 600 gr god falukorv med hög kötthalt
  • Kryddpepparkorn
  • Lagerblad
  • 1 Hönsbuljongtärning
  • 2 msk tomatpure
  • Salt
  • Svartpeppar

Så här gör du

  1. Skär rotfrukterna i ganska stora kuber.
  2. Koka först kålrot och morot i ca 7dl vatten tillsammans med buljongtärning, kryddpepar och lagerblad ca 10 min. Lägg sen i allt utom korven och koka ca 20 min.
  3. När rotfrukter kokat mjuka, smaka av, späd ev. , grytan ska bli ”soppig”. Lägg i korven i bitar och koka kort så allt blir varmt. Servera med senap.