Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Korvgryta med oliver och färska örter

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 4 färska (råa) korvar, gärna Scherminator
  • 1 knippa salladslök eller 1 liten purjolök
  • 1-2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 burkar krossade tomater
  • 2 dl svarta oliver, kärnfria
  • 1 dl rödvin
  • 2-3 msk färska örter, till exempel oregano, basilika eller timjan

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 175 grader. Nagga korvarna och lägg dem i en liten långpanna med bakplåtspapper. Sätt pannan i mitten av ugnen 15 minuter.
  2. Ansa och skiva löken. Skär korvarna i bitar.
  3. Fräs lök och vitlök i oljan ca 3 minuter. Blanda i oliverna. Tillsätt tomater och vin, koka upp under omrörning och sjud såsen ca 10 minuter. Rör i örter och korvbitar och låt allt bli genomvarmt.