Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Korvbröd

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Japp, då var det dags för nr 5 i högen;)
Högen av barnkalas, mååånga barn och måååånga vuxna!
Lilla tösen vill ha grillad korv så för att slippa lägga en förmögenhet på trista, icke smakande fabriksbakade korvbröd gör jag egna!

Ingredienser

22 st korvbröd

Fördeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 3 dl havregryn
  • 3 dl Vatten

Deg, dag 2

  • 0,5 dl olivolja
  • 1,5 tsk salt
  • 1 msk Honung
  • 14 g färsk jäst
  • 8-9 dl vetemjöl
  • 3 dl kallt vatten

Så här gör du

  1. Kvällen: Blanda samman fördegen, plasta över bunken och låt stå över natten i rumstemperatur.
  2. Morgon: Ta bunken med fördegen. Blanda vatten med jästen så att det löses upp. Häll ner i fördegen, och blanda sen ner övriga ingredienser. Knåda ordentligt!!!! Använder du assistent, cirka 10 minuter knådande. Strö över lite mjöl, plasta in och låt jäsa cirka 4 timmar eller till dubbel storlek.
  3. När degen är färdigjäst baka ut den till långa smala "korvar", till önskad storlek och mjöla dem lite lätt. Låt jäsa ca 1 h under duk. Sätt ugnen på 225 och grädda i mitten, cirka 12 minuter eller tills de fått lagom färg.
Du kanske även gillar