Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Korv stroganoff – lyxigt recept med chorizo

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 33 st har redan röstat

Ett recept på korv stroganoff av Sverige Mästerkock 2015 – Sandra Mastio. Den här varianten på den klassiska rätten är vardagsmat när den är som bäst.
Extra lyxigt blir det med både falukorv, chorizo och diljonsenap. Tar bara ett par minuter att göra och smakar ljuvligt!

Läs också: Klassiskt recept på korv stroganoff

Läs också: Så gör du halloumistroganoff

Ingredienser

4 portioner
  • 1 falukorv, gärna av kalkon 

  • 2 chorizo

  • 1 msk smör

  • 2 msk olivolja

  • 1 vitlöksklyfta

  • 3 msk tomatpuré 

  • 1 krm cayennepeppar

  • 2 dl creme fraiche

  • 2 dl standardmjölk

  • 1 msk dijonsenap 

  • 3 msk hackad persilja


4 portioner ris


  • 1 dl blandade hackade örter

  • Koka riset enligt förpackningen, blanda vid servering ner örter

Syrad rödlök

  • 2 rödlökar

  • 1 dl ättika 12%

  • 2 dl socker

  • 3 dl vatten

Så här gör du

  1. Dela korvarna i stavar, bryn dem i smör och olivolja. Tillsätt riven vitlök, tomatpuré, cayennepeppar och låt det fräsa någon minut.
  2. Häll ner crème fraîche, mjölk och senap och låt koka ihop. Precis innan servering vänder du ner persiljan.

  3. Picklad lök: I en kastrull värmer du alla ingredienser utom löken tills sockret löst sig, det behöver inte bli särskilt varmt. Skär löken tunt eller hyvla den på en mandolin och lägg i en skål eller burk. Häll över lagen och låt det stå i minst 10 minuter. Servera din Korv Stroganoff med riset och en generös hög picklad rödlök.
2 kommentarer om "Korv stroganoff – lyxigt recept med chorizo"