Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Korv med lchf-bröd & rödkålssallad

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 30 g smör
  • 3 ägg
  • 1 ⁄2 dl vatten
  • 1 ⁄2 dl kokosnötsmjöl
  • 1 dl mandelmjöl
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 krm salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 300 g rödkål
  • 1 dl majonnäs
  • 12 tsk citronsaft
  • salt och peppar
  • 4 smakrika korvar, typ chorizo
  • senap

Så här gör du

  1. Korvbröd: Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smält smöret. Vispa äggen luftiga ett par minuter. Rör ner det smälta smöret och vatten.
  3. Blanda kokosmjöl, mandelmjöl, fiberhusk, salt och bakpulver i en bunke. Rör ner smörblandningen och blanda runt ordentligt. Låt svälla 15 minuter.
  4. Forma till fyra avlånga bröd och lägg på en bakplåt klädd med bakplåtspapper. Grädda i 20–25 minuter. Låt svalna på galler.
  5. Rödkålssallad: Strimla rödkålen och blanda med majonnäs. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  6. Grilla korvarna på utegrill eller i grillpanna tills den har fått fin färg. Lägg dem i delade korvbröd och toppa med senap. Servera med rödkålssalladen.