Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Körsbärssylt med mörk choklad

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Körsbär och choklad är en oslagbar kombination – här  i en god sylt.

Ingredienser

1 portion
  • 1 kg körsbär
  • 5 dl socker eller syltsocker
  • 1-2 msk citronsaft
  • 2 tsk vaniljsocker eller 1 krm äkta vaniljpulver, kan uteslutas
  • cirka 25-50 g mörk choklad, smaksak

Så här gör du

  1. Kärna ur körsbären. Ta vara på cirka 0,75 dl av kärnorna. Krossa dem och lägg dem i en gasbinda eller liknande. De är rika på pektin och ger även en lite bitter ton till sylten som är god. Köper du frysta, redan urkärnade körsbär, så är det inte hela världen om inte kärnorna får koka med.
  2. Lägg alla ingredienser utom ­chokladen i en kastrull och koka upp. Låt sjuda i cirka 10 minuter eller tills den fått en syltig konsistens. Ta av från plattan.
  3. Bryt choklad och rör ner lite i taget tills den smält. Smaka av så du får den chokladsmaken som passar dig.
  4. Häll upp på rengjorda burkar och ställ svalt.