Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Körsbärssylt

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 19 st har redan röstat
Körsbärssylt
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Koka egen sylt på säsongens godaste körsbär. Bind gärna in körsbärskärnorna i en bit dubbelvikt gasväv och låt dem koka tillsammans med bären. Ta upp och kasta när sylten har kokat klart.

Ingredienser

1 liter
  • cirka 1 1/2 kg körsbär eller moreller
  • 3 msk färskpressad citronsaft
  • 8 dl strösocker

Så här gör du

  1. Rensa bären och skölj dem i ett durkslag.
  2. Ta ur kärnorna med en körsbärsurkärnare.
  3. Mätt upp bär, citronsaft och socker i en syltgryta. Värm upp långsamt och sjud tills bären fylls av lag och sjunker ner i sylten, 15–20 minuter.
  4. Ös upp sylten i rena, varma glasburkar ända upp till kanten. Sätt genast på lock och förvara i kylskåp.
Du kanske även gillar