Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Koriandergravad lax

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

  • 1/2 kg lax som har varit fryst i 2 dygn
  • 1/2 dl strösocker
  • 1/4 dl salt
  • 1/2 msk krossad vitpeppar
  • 1 msk krossad koriander

Så här gör du

  1. Blanda socker, salt, vitpeppar och koriander och gnid in den ben- och skinnfria laxen med blandningen. Låt den stå i rumstemperatur i en plastpåse tills den börja vätska sig.
  2. Grava den 1 till 2 dygn i kylen och vänd den morgon och kväll.
  3. Skär upp i tunna skivor och servera fisken som den är eller på toast som förrätt.