Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Korgbröd

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Ingredienser

2 stycken
  • 50 g jäst
  • 4 1/2 dl vatten
  • 50 g rumsvarmt smör
  • 1 msk ljus sirap
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 dl solrosfrö
  • 5 dl lantbrödsmjöl
  • 5 dl vetemjöl special

Så här gör du

  1. Smula jästen i en skål och tillsätt vatten, 37 grader, och rör tills jästen lösts upp.
  2. Tillsätt smör i klickar, sirap, salt, solrosfrö, lantbrödsmjöl och det mesta av vetemjölet.
  3. Arbeta degen väl, 10 minuter i maskin eller 15 för hand. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
  4. Mjöla två korgar. Ta upp degen på mjölat bakbord, dela i två bitar. Forma av­långa bröd, lägg i korgarna.
  5. Tryck ner degen ordentligt i korgarna och låt jäsa i 20 minuter. Stjälp försiktigt upp på plåt med bakpapper.
  6. Grädda på nedersta falsen i ugnen, 200 grader, 25-30 minuter.