Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Koreansk bbq-taco

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

Koreansk grillsås

  • 1 dl gochujang
  • 1/2 dl ketchup
  • 1/2 dl sojasås
  • 2 msk agavesirap
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 st vitlöksklyftor
  • salt
  • peppar

400 g vegokött, t. ex. sojabitar eller tofu

Till servering

  • 4 st tortillabröd
  • 2 st salladslökar
  • guacamole
  • dl syrad rödlök
  • 1 msk svarta eller vita sesamfrön
  • limeklyftor

Så här gör du

  1. Koreansk grillsås:
  2. Blanda ihop gochujang, ketchup, sojasås, agavesirap, vitvinsvinäger, pressade vitlöksklyftor, salt och peppar i en skål. Vänd ner vegokött eller tofu i såsen och låt marinera i minst 30 minuter, helst längre.
  3. Trä upp vegokött eller tofu på grillspett och grilla tills de får fint med färg.
  4. Lyft över på en tallrik och ringla över resterande grillsås.
  5. Fyll tortillabröden:
  6. Värm tortillabröden. Strimla salladslökarna. Fyll tortillabröden med det grillade vegoköttet och toppa med strimlade salladslökar, guacamole, syrad rödlök och sesamfrön. Servera med limeklyftor.