Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kolbulle

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 36 st har redan röstat

Ingredienser

4 stycken
  • 6 dl vatten
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • olja eller smör till stekning
  • 1 burk crème fraîche (2 dl)
  • 30 g Norrlandsost
  • 1 knippe dill
  • 200 g svamp
  • 350 g fläsk eller bacon (valfritt)

Så här gör du

  1. Blanda ihop mjölet med vattnet och tillsätt saltet. Häll sedan upp det i en lämplig flaska att ta med på turen, exempelvis en pet-flaska.
  2. Mixa crème fraîche med finriven norrlandsost och lägg tillbaka i crème fraichen-burken för att ta med ut.
  3. Värm pannan, stek svampen i matfett med eller utan fläsket. När det är färdigstekt häller du på 1⁄4 av smeten och låt steka på hög värme tills smeten har blivit helt bubblig för att sedan vända på den och steka någon minut till. Upprepa detta tre till gånger för att göra totalt fyra kolbullar.
  4. Toppa med ostkräm och grovhackad dill.