Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kokta rödbetor med ört- och yoghurtkräm


Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 personer


Ört- och yoghurtkräm:


  • 1 liter yoghurt, avrunnen
  • 
1 kruka basilika
  • 
1 kruka persilja
  • 
1 vitlöksklyfta
  • 
1/2 dl olja, rapsolja

  • salt och peppar 

  • 1-2 buntar rödbetor 


Så här gör du

  1. Häll yoghurten i ett filter, till exempel kaffefilter, dagen innan. Låt rinna av stående i kylskåpet.

  2. Mixa övriga ingredienser. När yoghurten runnit av och fått en tjock krämig konsistens, blanda den med övriga ingredienser. Smaka av med salt och peppar. Ställ kallt.

  3. Tvätta rödbetorna och skär av blasten. Låt gärna en bit av skaftet vara kvar på betorna. Koka tills de är mjuka och låt svalna något. Halvera och lägg dem på en tallrik. Placera en klick yoghurtkräm på varje. Servera.