Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kokta kräftor med krondill

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 192 st har redan röstat

Ingredienser

  • 60 levande kräftor
  • 5 vatten
  • en halv flaska öl
  • 5 sockerbitar
  • 200 g grovt salt
  • 1 stor knippa krondill

Så här gör du

  1. Skölj de levande kräftorna mycket noga i kallt vatten.
  2. Koka upp vattnet, ölen, socker­bitarna, saltet och en "dillruska" från dillen.
  3. Koka lagen i 5 minuter, tag upp stjälkarna och lägg i hälften av dillkronorna.
  4. Lägg 30 kräftor i det kraftigt kokande vattnet. Lägg på locket snabbt.
  5. När det kokar igen låt kräftorna koka ytterligare 5 minuter. Ta upp kräftorna.
  6. Låt lagen koka upp och lägg sedan i de resterande 30 kräftorna. När lagen kokar, låt dem koka i 5 minuter.
  7. Tillsätt sedan resten av krondillen och slå ihop alla kräftor med lagen och kyl ner.
  8. Låt stå kyl i minst 2 timmar, helst ett dygn.