Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kokt vitkål med ostsås

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 8 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g vitkål
  • 1 dl créme fraiche
  • 130 g riven ost
  • salt och peppar
  • 2 paket bacon á 140 g
  • några knippen färsk persilja
  • 70 g sallatsblad

Så här gör du

  1. Skär vitkålen i strimlor, de behöver inte vara överdrivet tunna. Koka vitkålen i vatten tills den blir lagom mjuk.
  2. Värm créme fraiche i en kastrull och rör ner den rivna osten. Salta och peppra.
  3. Skär eller klipp baconen i bitar och stek den knaprig i torr stekpanna.
  4. Blanda den avrunna vitkålen med ostsåsen och lägg upp på tallrikar. Servera med bacon och hackad persilja.