Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kokt hummer med tre härliga såser

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Ingredienser

  • Beräkna 500 g kokt hummer per person. Beställ hos fiskhandlaren i god tid före nyårsafton. Servera med sallad, bröd och tre goda såser, en gyllene, en rosa med sting och en ljusgrön.
  • 2-4 humrar

SAFFRANS- OCH APELSINSÅS

  • 1 krm saffran
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • rivet skal av 1 apelsin
  • 1 1/2 dl majonnäs

TOMAT- OCH CHILISÅS

  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk valfri vinäger
  • 1/2-1 krm chilipeppar
  • salt
  • 1 1/2 dl majonnäs

DILL- OCH PERSILJESÅS

  • 1/2 dl dillvippor utan stjälkar
  • 1/2 dl bladpersilja utan stjälkar
  • 1/2 tsk örtsalt
  • 1 1/2 dl majonnäs

Så här gör du

  1. Stöt saffran, salt och peppar i en mortel. Blanda apelsinskalen med majonnäs, rör ned kryddorna och rör tills saffran gett en fin gul färg till såsen.
  2. Rör samman kryddorna och rör därefter i majonnäsen.
  3. Mixa alla ingredienser med hjälp av en stavmixer.