Kokt hummer med tre härliga såser

Carin Pålsson
Ingredienser
- Beräkna 500 g kokt hummer per person. Beställ hos fiskhandlaren i god tid före nyårsafton. Servera med sallad, bröd och tre goda såser, en gyllene, en rosa med sting och en ljusgrön.
- 2-4 humrar
SAFFRANS- OCH APELSINSÅS
- 1 krm saffran
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- rivet skal av 1 apelsin
- 1 1/2 dl majonnäs
TOMAT- OCH CHILISÅS
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk valfri vinäger
- 1/2-1 krm chilipeppar
- salt
- 1 1/2 dl majonnäs
DILL- OCH PERSILJESÅS
- 1/2 dl dillvippor utan stjälkar
- 1/2 dl bladpersilja utan stjälkar
- 1/2 tsk örtsalt
- 1 1/2 dl majonnäs
Så här gör du
- Stöt saffran, salt och peppar i en mortel. Blanda apelsinskalen med majonnäs, rör ned kryddorna och rör tills saffran gett en fin gul färg till såsen.
- Rör samman kryddorna och rör därefter i majonnäsen.
- Mixa alla ingredienser med hjälp av en stavmixer.

Du kanske även gillar
Populära recept