Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kokt hummer – grundrecept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 84 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner

  • 2 levande humrar, cirka 500 g styck

  • vatten (cirka 2 1/2 l per hummer)

  • salt (2 1/2 msk per liter vatten)

  • 1/4- 1/2 msk dillfrön (till 2 1/2 l vatten), kan uteslutas


Så här gör du

  1. Koka upp vatten, salt och dillfrön. Låt koka några minuter, smaka gärna av vattnet. Det ska vara salt som havsvattnet på västkusten. Ta bort gummibanden från klorna före kokningen, de kan ge oönskad smak.

  2. Lägg ner hummern med huvudet före i det kokande vattnet. Mät tiden från när vattnet återigen kokar. Låt hummern sjuda (inte stormkoka) sakta i cirka 6 minuter.

  3. Ta av från värmen, låt svalna i spadet. Ställ i kylskåp över natt om inte hummern ska njutas varm.