Omelett med provensalska grönsaker – recept

Foto: Eva Hildén
Ingredienser
4 portioner
- 2 röda lökar
- 2 små zucchini
- 3 msk olivolja
- salt
- 3-4 msk soltorkade, marinerade körsbärstomater
Omelett:
- 8 ägg
- 1 dl mjölk
- 2 dl riven ost
- 1 krm salt
- 2 msk smör
- 4-6 dl kokt pasta
Till servering:
- nymalen svartpeppar
- 2-3 msk hackad salladslök eller gräslök
- oliver
- fetaost
Så här gör du
- Skala och strimla löken. Ansa och skiva zucchinin. Pensla grönsakerna med oljan och stek dem i cirka 1 minut på varje sida. Salta.
- Omelett: Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop ägg, mjölk, ost och salt. Hetta upp smöret i en stekpanna. Fräs den kokta pastan i cirka 1 minut. Häll äggsmeten över pastan och stek omeletten på svag värme i cirka 5 minuter.
- Sätt in stekpannan (kontrollera att den har värmetåligt handtag) i mitten av ugnen i 5–10 minuter eller tills äggsmeten stannat och omeletten fått fin färg.
- Toppa med de stekta grönsakerna och tomaterna och sätt omeletten i mitten av ugnen i cirka 3 minuter. Peppra. Garnera med salladslöken. Servera med oliver och fetaost.

Du kanske även gillar
Populära recept