Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Omelett med provensalska grönsaker – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 4 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 2 röda lökar
  • 2 små zucchini
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • 3-4 msk soltorkade, marinerade körsbärstomater

Omelett:

  • 8 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl riven ost
  • 1 krm salt
  • 2 msk smör
  • 4-6 dl kokt pasta

Till servering:

  • nymalen svartpeppar
  • 2-3 msk hackad salladslök eller gräslök
  • oliver
  • fetaost

Så här gör du

  1. Skala och strimla löken. Ansa och skiva zucchinin. Pensla grönsakerna med oljan och stek dem i cirka 1 minut på varje sida. Salta.
  2. Omelett: Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop ägg, mjölk, ost och salt. Hetta upp smöret i en stekpanna. Fräs den kokta pastan i cirka 1 minut. Häll äggsmeten över pastan och stek omeletten på svag värme i cirka 5 minuter.
  3. Sätt in stekpannan (kontrollera att den har värmetåligt handtag) i mitten av ugnen i 5–10 minuter eller tills äggsmeten stannat och omeletten fått fin färg.
  4. Toppa med de stekta grönsakerna och tomaterna och sätt omeletten i mitten av ugnen i cirka 3 minuter. Peppra. Garnera med salladslöken. Servera med oliver och fetaost.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.