Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Omelett med provensalska grönsaker – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Matig omelett med zucchini, soltorkade tomater och rödlök. Serveras med fetaost och oliver.

Ingredienser

4 portioner
  • 2 röda lökar
  • 2 små zucchini
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • 3-4 msk soltorkade, marinerade körsbärstomater

Omelett:

  • 8 ägg
  • 1 dl mjölk
  • 2 dl riven ost
  • 1 krm salt
  • 2 msk smör
  • 4-6 dl kokt pasta

Till servering:

  • nymalen svartpeppar
  • 2-3 msk hackad salladslök eller gräslök
  • oliver
  • fetaost

Så här gör du

  1. Skala och strimla löken. Ansa och skiva zucchinin. Pensla grönsakerna med oljan och stek dem i cirka 1 minut på varje sida. Salta.
  2. Omelett: Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ihop ägg, mjölk, ost och salt. Hetta upp smöret i en stekpanna. Fräs den kokta pastan i cirka 1 minut. Häll äggsmeten över pastan och stek omeletten på svag värme i cirka 5 minuter.
  3. Sätt in stekpannan (kontrollera att den har värmetåligt handtag) i mitten av ugnen i 5–10 minuter eller tills äggsmeten stannat och omeletten fått fin färg.
  4. Toppa med de stekta grönsakerna och tomaterna och sätt omeletten i mitten av ugnen i cirka 3 minuter. Peppra. Garnera med salladslöken. Servera med oliver och fetaost.