Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Koksnötschutney

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 2 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 0,5 st koksnöt
  • 3 st vitlöksklyftor
  • salt
  • 3 st torkad chili
  • 1 - 2 dl vatten

Smaksättning:

  • 3 msk olja
  • 1 tsk senapsfrön
  • 1 tsk kumminfrön
  • 1 nypa hing
  • 10 st torkade curryblad
  • 1 st torkad chili
  • 3 msk urdböna

Så här gör du

  1. Få ut kokosnötsköttet från nöten.
  2. Lägg alla ingredienserna, kokosnöten, vitlöksklyftorna, salt, röd chili samt vatten i en mixer.
  3. Blanda tills de stora bitarna är borta.
  4. Fördela kokosblandningen, hälften i en skål och låt hälften vara kvar i mixern.
  5. För smaksättning: Häll i olja i en stekpanna.
  6. När oljan är varm, häll i senapsfröna. Senapsfröna ska börja poppa när kumminfröna blandas.
  7. Låt kumminfröna steka i 30 sekunder innan hing, currybladen och röda chilin blandas i.
  8. Stek i någon minut för att få smak.
  9. Häll över till skålen med hälften av chutney.
  10. I samma stekpanna stek urdbönorna tills de börja få en färg. Häll därefter över i mixern och mixtra i några sekund intervaller. Jag körde 2 sek x 5 gånger.
  11. Häll smeten från mixern in i skålen och rör om. Om chutney är för trögflytande häll i mer vatten.