Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kokoswhoopie med kokosfyllning

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

20 stycken
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 1/4 dl socker
  • 1 rumsvarmt ägg
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk salt
  • 1 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1 dl riven kokos
  • 3/4 dl mjölk

Kokosfyllning

  • 50 g vit choklad
  • 100 g naturell färskost
  • 12 g smör
  • 1 1/2 msk florsocker
  • 1 dl riven kokos
  • kokos att rulla kanterna i

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 175 grader.
  2. Vispa ihop smör och socker. Tillsätt ägget och vispa till en fluffig smet.
  3. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke och vispa ner detta.
  4. Tillsätt mjölken och vispa snabbt ihop till en smet - rör inte mer än att allt precis blandats.
  5. Fyll en spritspåse med rund tyll med smet och spritsa ut runda plättar på en plåt, lika stora som en 5-krona. Spritsa inte för tätt. Du kan också klicka ut smeten med en sked.
  6. Grädda långt ner i ugnen i cirka 10 minuter.
  7. Smält vit choklad och smör över vattenbad. Låt chokladen svalna.
  8. Vispa ihop chokladen med färskosten och blanda sedan i florsocker och kokos. Vispa till en jämn smet.
  9. Fyll krämen i en spritspåse med rund tyll. Spritsa kräm på den platta sidan av hälften av whoopiehalvorna. Du kan också fylla smeten i en vanlig plastpåse som du klipper ett litet hål i, eller fördela ut fyllningen med en sked.
  10. Lägg ihop med resterande halvor och rulla eventuellt kakans kaner i kokos.