Kokostoppar – enkelt recept

Foto: Wolfgang Kleinschmidt
Ingredienser
15 kakor
- 50 g smör
- 110 g ägg (2 ägg)
- 90 g strösocker (1 dl)
- 6 g vaniljsocker (2 tsk)
- 200 g kokosflingor (5 ½ dl)
- 100 g valfri choklad att garnera med
Så här gör du
- Värm ugnen till 175 grader, varmluftsfunktion. Smält smöret i en kastrull. Rör ihop ägg, strösocker och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt kokosflingor och smör och rör ihop till en jämn smet. Låt smeten stå och svälla i 20–45 minuter (då blir det lättare att göra fina toppar).
- Klicka med hjälp av två matskedar ut smeten i cirka 15 högar på en plåt med bakplåtspapper. Forma till kakorna med fingrarna, och grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter, eller tills de har fått en fin, gyllenbrun färg. Låt kokostopparna svalna på ett galler.
- Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikron. Lägg ett bakplåtspapper under gallret och ringla chokladen över kakorna med hjälp av en tesked. Låt chokladen stelna och förvara sedan kokostopparna i en burk med lock.

Du kanske även gillar
Populära recept