Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kokostoppar – enkelt recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 68 st har redan röstat

Ingredienser

15 kakor
  • 50 g smör
  • 110 g ägg (2 ägg)
  • 90 g strösocker (1 dl)
  • 6 g vaniljsocker (2 tsk)
  • 200 g kokosflingor (5 ½ dl)
  • 100 g valfri choklad att garnera med

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 175 grader, varmluftsfunktion. Smält smöret i en kastrull. Rör ihop ägg, strösocker och vaniljsocker i en bunke. Tillsätt kokosflingor och smör och rör ihop till en jämn smet. Låt smeten stå och svälla i 20–45 minuter (då blir det lättare att göra fina toppar).
  2. Klicka med hjälp av två matskedar ut smeten i cirka 15 högar på en plåt med bakplåtspapper. Forma till kakorna med fingrarna, och grädda mitt i ugnen i cirka 15 minuter, eller tills de har fått en fin, gyllenbrun färg. Låt kokostopparna svalna på ett galler.
  3. Smält chokladen i ett vattenbad eller i mikron. Lägg ett bakplåtspapper under gallret och ringla chokladen över kakorna med hjälp av en tesked. Låt chokladen stelna och förvara sedan kokostopparna i en burk med lock.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.