Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kokosrutor – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 20 st har redan röstat

Ingredienser

30 St
  • 300 g Smör
  • 2 dl Mjölk
  • 4 st ägg
  • 1 dl crème fraiche
  • 3.5 dl Strösocker
  • 7 dl Vetemjöl
  • 1 dl Kakao
  • 2 tsk Bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 tsk Salt

Glasyr

  • 75 g Smör
  • 1 dl Starkt kaffe
  • 5 dl Florsocker
  • 0.5 dl Kakao
  • 1 msk Vaniljsocker

Garnering

  • 1 dl Kokos

Så här gör du

  1. Smält smöret och ställ att svalna något. Vispa ihop med mjölk och creme fraîche.
  2. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Häll i smörblandningen.
  3. Blanda alla torra ingredienser och sikta ner i smeten. Vänd om med stora tag. Fyll en form 20*30 cm klädd med bakplåtspapper. Grädda i 175 grader i ca 30-35 min tills den är torr i mitten när du testar med en sticka. Låt svalna på galler.
  4. Glasyr: smält smöret och vispa i resten av ingredienserna. Rosta kokosen snabbt i en torr panna. Bred glasyren över kakan och strö över kokosen.