Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kokosrutor med citron

Betyg: 5/5 Sätt ditt betyg

En härlig citronfyllning täcker botten gjord på cashewnötter och kokos. Strö över knapriga kokoschips innan du skär upp kakan i rutor.

Ingredienser

20 bitar

Kokosbotten

  • 3 ½ dl cashewnötter
  • 3 ½ dl riven kokos
  • ½ dl lönnsirap
  • ½ dl kokosolja
  • 1 citron, finrivet skal och 2 tsk citronsaft
  • 1 krm salt

Citronfyllning

  • 4 dl cashewnötter, blötlagda i 4 timmar
  • 1 burk kokosmjölk, bara det fasta (kokosmjölk är ofta separerad i förpackningen – en fastare kokosmassa och en tunnare vätska)
  • 1 dl lönnsirap
  • ½ dl citronsaft
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1 msk kokosolja, smält
  • 2 msk kakaosmör, smält

Att strö över

  • 1 dl kokoschips

Så här gör du

  1. Kokosbotten: Lägg bakplåtspapper i en fyrkantig form, cirka 22×22 centi­meter.
  2. Mixa ihop cashewnötter och kokos. Mixa i lönnsirap, kokos­ olja, finrivet citronskal, citronsaft och salt. Bred ut massan i formen och platta till med baksidan av en sked eller med en slickepott. Sätt in formen i kylen.
  3. Citronfyllning: Häll av vattnet från cashewnötterna och mixa fint, tillsätt det feta från kokosmjölken, lönnsirap, citronsaft och gurkmeja.
  4. Smält kokosoljan och kakaosmöret på låg värme, blanda ner det i massan och mixa slätt. Häll massan över botten.
  5. Strö över kokoschipsen och sätt in formen i kylen tills fyllningen stannat. Skär upp kakan i bitar.