Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kokospanko-panerad Minutfilé med sticky bean rice och pigga grönsaker

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 4 st Minutfiléer från Kronfågel
  • Vetemjöl
  • 1 st ägg, uppvispat
  • 1 1/2 dl panko (eller ströbröd)
  • 1 dl kokos, riven
  • Salt och peppar
  • Smör och olja till stekning

Bean rice

  • 3 dl aborioris
  • 1/2 Chili, urkärnad
  • 1 msk rapsolja
  • 2 st vitlöksklyftor, rivna
  • 2 st lime, saft och skal
  • 200 g cocktailtomater
  • 1/2 gurka
  • 3 st Salladslökar
  • 100 g sockerärtor
  • 1 burk svarta bönor (400g)
  • 1 dl koriander, hackad
  • Flingsalt och svartpeppar

Så här gör du

  1. Koka riset mjukt i rikligt med saltat vatten. Låt det rinna av i en sil och häll över i en stor skål.
  2. Häll olja och finhackad chili i en bunke. Tillsätt vitlök, limeskal och -saft och blanda.
  3. Blanda med riset. Ställ åt sidan för att svalna. Klyfta tomaterna, hacka gurkan, strimla salladslök och sockerärtor. Skölj bönorna och vänd ner i riset med grönsaker och koriander. Smaka av med salt och peppar
  4. Krydda Minutfiléerna, vänd i mjöl, därefter ägg och sist i en blandning av panko och kokos.
  5. Stek filéerna på svag värme i smör och olja, 4-5 min på varje sida, tills de är gyllenbruna. Servera med riset. Smaklig måltid!