Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kokospaj med blåbär och marängtäcke

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

4 st små pajer

Pajskal

  • 25 g smör
  • 2 dl riven kokos
  • 0,5 dl vetemjöl
  • 2 msk vatten
  • 3 dl blåbär

Maräng

  • 2 st äggvitor
  • 1 dl socker
  • 0,75 dl vatten
  • 1 nypa salt

Så här gör du

  1. Börja med pajskalet. Skär upp smör i mindre bitar och knåda ihop kokos, mjöl och vatten
  2. Tumma ut degen i formar och låt stå i kylskåpet minst 30minuter. Sätt på ugnen på 225grader
  3. Grädda i ugnen i ca 20-25 minuter, tills att pajskalet har fått gyllenbrun färg. ta ut och låt svalna
  4. När pajskalet svalnat lägg i blåbär i botten av varje skal och börja med marängen
  5. Vispa äggvitor med en nypa salt till ett vitt och hårt skum. (Du ska kunna vända skålen upp coh ner och det ska stanna kvar)
  6. Koka upp socker och vatten till ett sockerlag så att det når 121grader. Häll sockerlagen försiktigt ner i äggvita skummet under vispning. Fortsätt att vispa tills att marängen blivit blank och svalnat
  7. Spritsa sedan ut marängen äver pajerna i önskade storlek och bränn topparna med brännare. Om du inte har någon brännare kan du använda ugnen på 200grader i 3-5minuter. Passa marängen så det snabbt bränns vid.