Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kokoslax med ingefära & sockerärter

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 22 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 dl kokosflagor
  • 700 g laxsida
  • 1 dl sweet chili
  • 1 rödlök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tumstor bit ingefära
  • neutral rapsolja till stekning
  • 300 g sockerärter
  • 1 dl ostronsås

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 150 grader.
  2. Rosta gärna kokosen i en torr panna tills den har fått lite färg.
  3. Pensla laxen med sweet chili och strö över kokos. Baka laxen till en innertemperatur på 40 grader. För en saftig fisk tar det 16–17 minuter, för en fastare, i cirka 25 minuter.
  4. Under tiden laxen står i ugnen, skala och klyfta rödlöken i tunna klyftor. Skala och finhacka vitlök och ingefära. Stek rödlök, vitlök och ingefära i rykande het panna i lite olja i cirka 1 minut. Tillsätt sockerärter och ostronsås. Servera genast med kokoslax en och nykokt jasminris.