Kokoslax med ingefära & sockerärter

Foto: Magnus Skoglöf
Ingredienser
4 portioner
- 1 dl kokosflagor
- 700 g laxsida
- 1 dl sweet chili
- 1 rödlök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 tumstor bit ingefära
- neutral rapsolja till stekning
- 300 g sockerärter
- 1 dl ostronsås
Så här gör du
- Värm ugnen till 150 grader.
- Rosta gärna kokosen i en torr panna tills den har fått lite färg.
- Pensla laxen med sweet chili och strö över kokos. Baka laxen till en innertemperatur på 40 grader. För en saftig fisk tar det 16–17 minuter, för en fastare, i cirka 25 minuter.
- Under tiden laxen står i ugnen, skala och klyfta rödlöken i tunna klyftor. Skala och finhacka vitlök och ingefära. Stek rödlök, vitlök och ingefära i rykande het panna i lite olja i cirka 1 minut. Tillsätt sockerärter och ostronsås. Servera genast med kokoslax en och nykokt jasminris.

Du kanske även gillar
Populära recept