Logga in här

Kokoskolakladdkaka med mjölkchokladfluff

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

10 portioner
  • 150 g smör
  • 3 st ägg
  • 150 g farinsocker
  • 90 g strösocker
  • 120 g vetemjöl
  • 70 g kokosflingor
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt

Mjölkchokladfluff:

  • 150 g mjölkchoklad
  • 300 g vispgrädde

Så här gör du

  1. Smält smöret i en kastrull, alternativt i en skål i mikrovågsugnen. Ställ åt sidan och låt svalna lite.
  2. Rör ihop ägg och de båda sockersorterna i en bunke.
  3. Rör ner vetemjöl, kokosflingor, vaniljsocker, salt och det smälta smöret. Rör om tills alla ingredienser blandat sig med varandra och du fått en jämn smet.
  4. Smörj en springform (24 cm i diameter) och klä botten med bakplåtspapper.
  5. Bred ut smeten i ett jämnt lager i springformen.
  6. Grädda kladdkakan mitt i ugnen i 175°C (över-och undervärme) i ca 20-25 min.
  7. Låt svalna helt. För optimal konsistens bör kladdkakan stå i kylen några timmar innan den serveras, men allra helst över natten så att den får sätta sig ordentligt.
  8. Chokladfluffet: 1. Hacka chokladen i små bitar. 2. Värm grädden i en kastrull tills den nästan börjar koka. 3. Tag av grädden från plattan och tillsätt chokladen. Rör tills all choklad löst sig i grädden, det ska inte finnas några små bitar av choklad kvar. 4. Täck chokladgrädden med plast och se till att plasten fäster direkt på ytan av blandningen. Det förhindrar att det bildas ett lager av ”skinn” på chokladgrädden när den svalnat. 5. Låt svalna och ställ därefter in blandningen i kylskåpet. Låt chokladgrädden stå i kylskåpet tills den blivit riktigt kall, vilket tar ca 3-4 h. 6. Vispa upp blandningen med hjälp av en elvisp tills den blivit fluffig och mousse-liknande. 7. Bred eller spritsa ut chokladfluffet på kladdkakan.