Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kokoskakor med kondenserad mjölk och chokladglasyr

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

16 stycken
  • 1 burk sött kondenserad mjölk
  • 2 äggvitor
  • 300 g kokosflingor
  • 4 msk strösocker
  • 4 msk mandelmjöl
  • 16 mandelkärnor

Glasyr

  • 1 1/2 dl florsocker
  • 2 msk kakao
  • 1 msk rumsvarmt smör
  • 1 1/2 msk starkt varmt kaffe

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ihop mjölk och äggvitor i en bunke. Blanda i kokosflingor, socker och mandelmjöl.
  3. Lägg ut ca 16 kakor på en plåt med bakplåtspapper. Tryck in en mandel i varje kaka.
  4. Grädda kakorna i mitten av ugnen ca 15 minuter eller tills de fått fin färg.
  5. Lossa kakorna och låt dem kallna.
  6. Blanda ihop alla ingredienser till glasyren i en bunke till glasyr. Ringla den över kakorna. Låt stelna.