Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kokosdal med linser

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 7 st har redan röstat

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 250 g fast potatis
  • 2 morötter
  • 2 selleristjälkar
  • 1/2 blomkålshuvud
  • solrosolja
  • 1 tsk bruna senapsfrön
  • 2 tsk hela spiskumminfrön
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 msk färsk riven ingefära
  • 1 burk kokosmjölk, 400 ml
  • 5 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong, gärna Umami
  • 2 dl röda linser
  • 1 dl sultanrussin
  • 100 g babyspenat
  • salt

Så här gör du

  1. Hacka lök och vitlök. Skala och skär potatis och morötter i bitar. Strimla sellerin. Dela blomkålen i buketter.
  2. Mjukstek löken i olja. Rör i de torkade kryddorna mot slutet. Blanda i vitlök, grönsaker och ingefära.
  3. Tillsätt kokosmjölk, vatten och buljong. Koka cirka 10 minuter under lock.
  4. Blanda i linser och russin och koka ytterligare 10 minuter.
  5. Vänd ner spenaten. Smaka av med salt.