Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kokosdal med linser & grönsaker

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 fasta potatisar
  • 1 stor morot
  • 2 selleristjälkar
  • 1/2 blomkålshuvud
  • solrosolja
  • 1 tsk svarta senapsfrön
  • 2 tsk hela spiskumminfrön
  • 2 tsk garam masala
  • 1 tsk chilipulver
  • 2 msk färsk riven ingefära
  • 1 burk kokosmjölk, 400 ml
  • 5 dl vatten
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 2 dl röda linser
  • 1/2 dl sultanrussin
  • 100 g babyspenat
  • 1 koriander
  • flingsalt

Så här gör du

  1. Hacka lök och vitlök. Skala potatis och morot och skär i mindre bitar. Strimla sellerin. Dela blomkålshuvudet i buketter.
  2. Fräs löken i olja utan att det tar färg. Tillsätt kryddorna och låt dem fräsa med en liten stund. Blanda i vitlök och grönsaker.
  3. Tillsätt kokosmjölk, vatten och buljong. Koka cirka 10 minuter under lock. Blanda i linser och russin och fortsätt koka cirka 8 minuter.
  4. Vänd ner spenat och hackad koriander. Smaka av med salt.