Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kokos- och tranbärsbullar



Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

48 stycken
  • 50 g jäst för söta degar
  • 
4 dl mjölk

  • 2 ägg

  • ca 13 dl vetemjöl

  • 200 g rumstempererat smör

  • 4 msk strösocker

  • 1 1/2 tsk hjorthornssalt

  • Fyllning:

  • 200 g smör

  • 3 dl kokosflingor

  • 3 dl strösocker
  • 
3 dl torkade tranbär (finns i de flesta butiker)

  • 1 ägg till pensling

Så här gör du

  1. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till 37 grader. Tillsätt lite av mjölken och rör så att jästen löser sig. Tillsätt resten av mjölken, ägg och det mesta av mjölet. Dela smöret i bitar och tillsätt det tillsammans med socker och hjorthornssalt. Arbeta ihop till en deg. Låt degen jäsa i 30 minuter.

  2. Blanda smör, kokosflingor och socker till en fyllning. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 2 delar. Kavla ut varje till en degplatta. Fördela och bred ut fyllningen på dem. Strö på tranbären. Rulla ihop degplattorna hårt och skär varje i 24 bitar. Lägg bullarna i bakformar på en plåt och låt dem jäsa i ca 30 minuter.
  3. 
Pensla med uppvispat ägg och grädda bullarna i 225 grader i ca 8 minuter.