Logga in här

Kokos- och limekaka med vit choklad

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 17 st har redan röstat

Ingredienser

35 portioner

Kaka:

  • 100 g smör, smält
  • 3 st ägg
  • 1,5 dl strösocker
  • 2 dl vaniljyoghurt
  • 2 st lime, saft och rivet skal
  • 3 dl kokosflingor
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljsocker

Topping:

  • 1 dl vispgrädde
  • 300 g vit choklad
  • exotiska frukter, exempelvis ananas, physalis eller kiwi

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Rör ner yoghurt, smält smör samt skal och saft från limen. Blanda mjöl, kokos, bakpulver och vaniljsocker och vänd ner detta i smeten. Klä en långpanna med bakplåtspapper och fördela smeten jämnt över pannan.
  2. Grädda kakan mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Låt svalna.
  3. Koka upp grädden. Ta kastrullen från värmen och rör ner grovhackad choklad. Rör om tills chokladen smält och låt glasyren svalna något. Bred ut glasyren över kakan och skär den i mindre bitar. Servera med finhackade exotiska frukter, exempelvis ananas, physalis eller kiwi.