Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kokos-kycklingwok med sprött tillbehör

Betyg: 0/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

4 portioner

Kycklingen

  • 2 st ekologiska kycklingbröst utan skinn
  • 3 st ekoloiska vitlöksklyftor
  • 1 msk ekologisk limesaft
  • 400 g ekologiskt fullkornsbasmatiris
  • 1 st ekologisk lök
  • 1 st ekologisk röd paprika
  • 1 st ekolois squash
  • 300 g ekologiska mortötter
  • 1 ekologisk vårlök med blast
  • 3 msk ekologisk kokosolja eller stekolja
  • 2 msk ekologisk thaicurry eller mediumstark curry
  • 1 msk tamari
  • 1 burk ekologisk kokosmjölk
  • 2 msk grovt kokosmjöl
  • 3 dl Herbarmare örtbuljong
  • ekologiskt havsalt
  • ekolgisk svartpeppar

Tillbehör

  • 1 st låda ekologiska sockerärtor
  • 1 msk färsk ekologisk ingefära
  • Kärnor från ½ granatäpple
  • ekologiska kokoschips
  • ekologisk söt chilisås

Så här gör du

  1. Skär kycklingbrösten i strimlor på ca 1–1½ cm, stek köttet i olja och tillsätt vitlök och limesaft. Tag köttet ur stekpannan sedan det är brynt på bägge sidor.
  2. Koka riset som angivet på emballaget och låt rinna av.
  3. Tvätta, skala och skär grönsakerna i strimlor. Värm 1 msk olja i en wok och tillsätt tamari och curry. Tillsätt alla grönsaker och kokosmjöl och vänd runt i oljeblandningen. Stek i ca 5 min. tills grönsakerna är nästan mjuka. Tillsätt köttet, kokosmjölk, buljong. Låt sjuda ca 15 min.
  4. Skölj och skär sockerärtorna på längden, skala och hacka ingefära fint. Banka ut granatäpplekärnorna. Blanda sockerärtor, ingefära och granatäpplekärnor samt en nypa salt. Använd som spröd topping tillsammans med kokoschips. Servera ev. tillsammans med söt chilisås.