Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Kokardmaräng – recept av Alisa Bandell

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 14 st har redan röstat

Ingredienser

6 portioner

Kokardmaräng

  • 3 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • blå och gul hushållsfärg

Blåbärskompott

  • 225 g frysta blåbär
  • 1 3/4 dl syltsocker

Citronmousse

  • 1 citron - saft och skal
  • 3 gelatinblad
  • 1 dl strösocker
  • 200 g Valio Eila® laktosfri kvarg citron
  • 1 äggula
  • 2 dl laktosfri vispgrädde 35%
  • Skalet av en citron till garnering

Så här gör du

  1. Kokardmaräng: Sätt ugnen på 100 grader. Vispa äggvitorna till ett vitt skum. Tillsätt strösockret lite i taget och vispa till en fast maräng.
  2. Dela upp marängen i två skålar, en liten som ska färgas blå och en stor som ska färgas gul. Droppa i några droppar hushållsfärg och rör om.
  3. Fyll två spritspåsar med de olika färgerna. Spritsa ut marängsnurror med stjärntyll i gult och toppa med en klick blå maräng i mitten. Grädda i ca 1 ½ timmer eller till marängerna är torra.
  4. Blåbärskompott: Koka upp blåbär och syltsocker och låt koka i cirka 5 minuter. Låt svalna.
  5. Citronmousse: Riv skalet från citronen och pressa ur saften. Lägg/häll i en kastrull. Lägg gelatinbladen i blöt i kastrullen med citronsaft och skal. Vispa ihop socker och kvarg.
  6. Tillsätt äggulan och grädden och vispa ihop tills det är krämigt.
  7. Värm kastrullen på medelvärme tills gelatinbladen smält och låt svalna något. Vispa ner gelatinbladen i moussen. Låt den stelna något i kylskåp.
  8. Häll upp i glas genom att varva med blåbärskompott. Kyl i minst 3 timmar.
1 kommentar om "Kokardmaräng – recept av Alisa Bandell"