Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Knapriga ingefärskakor

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 6 st har redan röstat

Ingredienser

20 stycken
  • 125 g smör
  • 2 1/2 dl socker
  • 1 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 1/2 dl havregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 4 tsk malen ingefära
  • 1/4 tsk bakpulver

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Rör smör och socker mjukt.
  3. Tillsätt ägg och vaniljsocker och rör till en slät smet.
  4. Blanda havregryn, mjöl, ingefära och bakpulver och blanda ner i smörblandningen.
  5. Forma degen till en avlång rulle och dela den i 25 bitar.
  6. Rulla varje bit, platta till och lägg på bakplåtspapper.
  7. Grädda mitt i ugnen i cirka 10 minuter.
  8. Låt kakorna torka och förvara dem sedan torrt i en burk.
2 kommentarer om "Knapriga ingefärskakor"