Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Knapriga cookies med pekannötter

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 3 st har redan röstat

Cookies och ett glas iskall mjölk, finns det något bättre? Fikon är en delikat smakkompis till mörk choklad.

Ingredienser

1 portion
  • 150 g mörk choklad (64–70 %) eller chokladknappar
  • 75 g pekannötter
  • 50 g salta mandlar
  • 8 torkade fikon
  • 225 g smör, mjukt
  • 2 1 ⁄2 dl muscavadosocker eller råsocker
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 ⁄2 dl kakao
  • 1 tsk bakpulver

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Hacka chokladen och nötterna. Klipp bort den hårda kvisten på fikonen och skär dem i små bitar.
  2. Rör ihop smör, muscavado- eller råsocker, strösocker, ägg och vaniljsocker.
  3. Blanda vetemjöl, kakao och bakpulver och rör ner i ägg- smeten. Vänd i choklad och nötter men spara cirka 1⁄3.
  4. Dela degen i 25 bitar och rulla dem till bollar. Lägg bollarna på plåtar med bakplåtspapper, platta till dem något. Tryck ner resten av chokladen och nötterna i kakorna.
  5. Grädda i ugnen i 12–15 minuter. Låt kakorna svalna på ett galler.