Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Knaprig Äppelpaj

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 10 st har redan röstat

Knaprig Äppelpaj Hur god som helst och känns inte så jättesöt, det smarta med den här pajen är att den är så enkel + att den håller sig lika knaprig dan efter man bakat den. Vanlig smulpaj är ofta godast samma dag
Naturligtvis kan man ta vilka bär som helst tex. rabarber,blåbär, hallon m.m

Socker ca:1 msk, strös på äpplena om dom är lite sura
Kanel

Ingredienser

4 portioner
  • 6 dl cornflakes
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • 150 g smör/margarin
  • 4-6 st äpplen
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk kanel

Så här gör du

  1. Gör så här Lägg äppelbitar på ett smort ugnssäkert fat. Strö över socker och kanel och blanda. Mosa cornflakes med handen i en bunke. Rör ner vetemjöl och socker och blanda med cornflakesen. Smält matfettet och häll i bunken. Blanda allt och klicka ut röran på äpplena. Grädda i ca 20-25 minuter i 200 grader. Servera med vaniljsås eller glass