Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Knaperstekt röding med dillcréme och sikrom.

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg

Ingredienser

6 personer
  • 900 g filead röding, helst med skinnet kvar
  • Smör till stekning
  • Salt och peppar

Dillcréme

  • 3 dl créme fraiche
  • 1 knippe dill
  • 3 tsk flytande honung 1/2 citron, saften Salt och peppar

Till servering

  • Späd sparris
  • Ca 150 g sikrom, forellrom eller löjrom
  • Färsk potatis

Så här gör du

  1. Salta och peppra fisken. Stek den i smör på hög värme med skinnsidan neråt. Beräkna 2-3 minuter för skinnsidan och 1 minut för andra sidan.
  2. Rör ihop alla ingredienser till dillcrémen. Koka sparrisen i någon minut i lättsaltat vatten.
  3. Servera rödingen med sparris, dillcréme, färskpotatis och rom.