Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Knäckiga havrerutor

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Läckert goda havrerutor med ett lager av mörk choklad på toppen.

Ingredienser

1 plåt
  • 250 g smör
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 9 dl havregryn
  • 2 dl strösocker
  • 2 msk vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 msk vaniljpulver

Glasering

  • 300 g mörk choklad

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret tillsammans med sirapen. Blanda havregryn, socker, mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör sedan noggrant ihop allt med smörblandningen.
  3. Tryck ut smeten till en jämn fyrkant på en djup ugnsplåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Ställ svalt.
  4. Glasering: smält chokladen i vattenbad. Pensla chokladen på den kalla kakan och skär kakan i rutor när chokladen har stelnat.