Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Knäckiga havreflarn – recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 137 st har redan röstat

Ingredienser

24 stycken
  • 75 g smör
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl rårörsocker
  • 2 msk vispgrädde
  • 2 msk ljus sirap
  • 1/4 tsk bakpulver

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret. Rör ner övriga ingredienser och blanda till en smet.
  3. Klicka ut på plåtar med bakplåtspapper.
  4. Grädda i mitten av ugnen cirka fem minuter.

Nyhet! Köpklara recept.

Gillar du det här receptet? Nu kan du enkelt köpa hem alla ingredienser direkt till din dörr! Läs mer om köpklara recept.

Nyhet! Köpklara recept.

Det går ännu inte att köpa hem ingredienserna till just det här receptet, men du hittar många andra köpklara recept här.

4 kommentarer om "Knäckiga havreflarn – recept"
  • Rolf Lj
    Rolf Lj

    Blir alldeles för lösa och kladdiga, stelnar inte. Har försökt två gånger men inte lyckats!

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Rolf Lj

      Hej Rolf,
      Testa gärna att ha dem i ugnen några minuter extra – alla ugnar fungerar ju lite olika. Klicka också ut en msk av smeten, blir det mer finns risk att de inte stelnar. Du kan också höja temperaturen till 200 grader vilket kan hjälpa dem att gräddas lite extra. Hoppas du vågar dig på receptet igen. Lycka till och trevlig sommar!
      Mvh Mitt kök-redaktionen

  • Helene Eriksson
    Helene Eriksson

    Alla sorters flarn blir bäst om man skippar bakplåtspappret. Istället så smörjer man bakplåten med smör och pudrar över mjöl. Klicka ut smeten som vanligt o grädda i ugnen. Plåtarna måste diskas o smörjas o mjölas på nytt efter varje omgång flarn som gräddas…men det är det värt!

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Helene Eriksson

      Hej Helene, tack för tipset! Bör bli knaprigare om de gräddas direkt på plåten precis som du skriver. Det måste vi testa! Mvh Mitt kök-redaktionen