Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Knäckiga havreflarn – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 55 st har redan röstat

Havreflarn är tunna, sega och otroligt goda småkakor som du enkelt bakar själv. Havreflarn är en riktig klassiker till fikat. Detta recept är enkelt och lätt att lyckas med. Om du vill kan du även doppa flarnen i smält choklad så blir de lite lyxigare.

Ingredienser

24 stycken
  • 75 g smör
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl rårörsocker
  • 2 msk vispgrädde
  • 2 msk ljus sirap
  • 1/4 tsk bakpulver

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret. Rör ner övriga ingredienser och blanda till en smet.
  3. Klicka ut på plåtar med bakplåtspapper.
  4. Grädda i mitten av ugnen cirka fem minuter.
4 kommentarer om "Knäckiga havreflarn – recept"
  • Rolf Lj
    Rolf Lj

    Blir alldeles för lösa och kladdiga, stelnar inte. Har försökt två gånger men inte lyckats!

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Rolf Lj

      Hej Rolf,
      Testa gärna att ha dem i ugnen några minuter extra – alla ugnar fungerar ju lite olika. Klicka också ut en msk av smeten, blir det mer finns risk att de inte stelnar. Du kan också höja temperaturen till 200 grader vilket kan hjälpa dem att gräddas lite extra. Hoppas du vågar dig på receptet igen. Lycka till och trevlig sommar!
      Mvh Mitt kök-redaktionen

  • Helene Eriksson
    Helene Eriksson

    Alla sorters flarn blir bäst om man skippar bakplåtspappret. Istället så smörjer man bakplåten med smör och pudrar över mjöl. Klicka ut smeten som vanligt o grädda i ugnen. Plåtarna måste diskas o smörjas o mjölas på nytt efter varje omgång flarn som gräddas…men det är det värt!

    • Mitt Kök
      Mitt Kök
      svar till Helene Eriksson

      Hej Helene, tack för tipset! Bör bli knaprigare om de gräddas direkt på plåten precis som du skriver. Det måste vi testa! Mvh Mitt kök-redaktionen