Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Knäckig rabarberpaj

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 5 st har redan röstat

Mumsig rabarberpaj med kolasmak från kondenserad mjölk. Serveras självklart med vaniljsås, eller vispad grädde om man vill.

Ingredienser

8 portioner
  • 500 g rabarber
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 ½ dl strösocker

Smet:

  • 125 g smör
  • 150 g karamelliserad kondenserad mjölk
  • 2 dl havregryn
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 krm vaniljpulver

Till servering:

  • vaniljsås eller vispad grädde

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Ansa och skär rabarbern i 3 centimeter långa bitar. Blanda dem med potatismjöl och socker.
  3. Fördela blandningen i en smord pajform.
  4. Smet: Smält smöret i en kastrull. Blanda med karamelliserad kondenserad mjölk, havregryn, vetemjöl, strösocker, bakpulver och vaniljpulver. Rör om och bred över rabarbern i formen.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 40 minuter. Servera pajen med vaniljsås eller vispad grädde.