Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Knäckig rabarberpaj – recept

Betyg: 4/5 Sätt ditt betyg. 82 st har redan röstat

En god paj som dessert kan höja din middag från bra till makalös. Här är ett härligt recept på en rabarber- och äppelpaj!

Ingredienser

8 bitar

Pajskal

  • 100 g smör
  • 1 dl fiberhavregryn
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 msk råsocker
  • 1 msk vatten

Fyllning

  • 2 äpplen
  • 5 dl skivad rabarber

Smet

  • 100 g smör
  • 1 1/2 dl råsocker
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • 50 g hackade hasselnötter
  • 50 g hackade valnötter
  • 50 g mandelspån

Så här gör du

  1. Arbeta ihop smör, havregryn, mjöl och socker till en smulig massa. Tillsätt vattnet och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en låg veckad pajform med löstagbar kant, 26 centimeter i diameter. Nagga bottnen med en gaffel. Låt stå i kylen minst 1 timme.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 10 minuter.
  3. Skär äpplena i klyftor, behåll skalet. Lägg äpplen och rabarber i pajskalet.
  4. Smält smöret till smeten. Tillsätt socker och mjöl. Häll i grädden, lite i taget, och rör till en slät smet. Koka upp och sjud under omrörning några minuter tills smeten tjocknar.
  5. Blanda nötter och mandelspån. Strö hälften av blandningen över äpplena och rabarbern. Häll på kolasmeten och sist resten av nötblandningen.
  6. Grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter.