Knäckig äppelpaj – enkelt recept

Foto: Anna Kern
Ingredienser
8 portioner
Fyllning
- smör till formen
- 6–8 äpplen
- 3 msk strösocker
- 2 tsk malen kanel
Pajdeg
- 2 dl vetemjöl
- 1 1/2 dl strösocker
- 3/4 tsk bakpulver
- 150 g smör
Så här gör du
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smörj en stor pajform, cirka 26 centimeter i diameter, med smör.
- Kärna ur och skär äpplena i klyftor eller skivor (skala äpplena först om du vill).
- Lägg äppelklyftorna eller skivorna i formen.
- Blanda socker och kanel i en liten skål och strö över äppelklyftorna.
- Blanda vetemjöl, socker och bakpulver.
- Smält smöret och häll det över de torra ingredienserna. Blanda ihop till en smet och klicka ut över äppelklyftorna.
- Grädda pajen mitt i ugnen i cirka 30 minuter.

Du kanske även gillar