Bli medlem på Mitt Kök helt gratis.
  • Spara obegränsat antal recept
  • Ladda upp egna recept
  • Kommentera recept

Logga in här

Knäckig äppelpaj – enkelt recept

Betyg: 3/5 Sätt ditt betyg. 175 st har redan röstat

Friska, syrliga och söta äpplen är underbart gott att göra paj på. Här är en knäckig dröm smaksatt med kanel. Pajen passar bra att servera med vaniljsås eller vaniljglass och lättvispad grädde.

Ingredienser

8 portioner

Fyllning

  • smör till formen
  • 6–8 äpplen
  • 3 msk strösocker
  • 2 tsk malen kanel

Pajdeg

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl strösocker
  • 3/4 tsk bakpulver
  • 150 g smör

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Smörj en stor pajform, cirka 26 centimeter i diameter, med smör.
  3. Kärna ur och skär äpplena i klyftor eller skivor (skala äpplena först om du vill).
  4. Lägg äppelklyftorna eller skivorna i formen.
  5. Blanda socker och kanel i en liten skål och strö över äppelklyftorna.
  6. Blanda vetemjöl, socker och bakpulver.
  7. Smält smöret och häll det över de torra ingredienserna. Blanda ihop till en smet och klicka ut över äppelklyftorna.
  8. Grädda pajen mitt i ugnen i cirka 30 minuter.